Aan tafel in 1-2-3 euro

Op 18 december 2017, over deze onderwerpen: Gezin, Welzijn

Colruyt is bezig aan de uitrol van het project 'Aan tafel in 1-2-3 euro'. Het wil met dit project mensen met budgettaire moeilijkheden (voornamelijk gezinnen) helpen om op een snelle en goedkope manier boodschappen te doen en gezond te koken. N-VA Wingene-Zwevezele vraagt het OCMW om ten voordele van zijn cliënten contact te nemen met de Colruytgroep en in te stappen in dit project. Er is voor de lokale besturen geen administratieve of financiële impact.

Binnen dit project stuurt Colruyt tweewekelijks een receptenboekje naar de doelgroep van dit project. Dit receptenboekje staat de mensen toe hun maaltijden te kiezen, de boodschappen te doen aan de hand van het boodschappenlijstje en de gerechten klaar te maken. In het boekje zijn ook heel vaak tips om te koken met kinderen meegenomen.

Daarnaast krijgen de deelnemers van het project prijsgarantie voor de producten die ze aankopen, een welkomstgeschenk en periodiek een extra gratis product. Dit alles gebeurt zonder aankoopverplichting en met respect voor de privacy. Bovendien is het project niet stigmatiserend want alle informatie wordt gekoppeld aan de gewone ‘Colruyt’-klantenkaart.

Colruyt is op zoek naar extra gemeenten om het project uit te breiden. De cruciale lokale partner binnen dit project zijn OCMW’s. De doorverwijzing van de doelgroep gebeurt door het informeren van OCMW-cliënten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is