Betere bescherming tegen inbraak

Op 12 december 2016, over deze onderwerpen: Veiligheid, Wonen

Wingene-Zwevezele is een goed gelegen gemeente. In een grensprovincie, dichtbij enkele centrumsteden, vlakbij een autosnelweg en belangrijke verbindingswegen. Dat heeft veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Een gemeente die goed verbonden is, heeft het nadeel dat er veel vluchtwegen nabij zijn.

U heeft het waarschijnlijk ook al gehoord. Recent is onze gemeente terug slachtoffer geworden van inbraken. Recent waren er ook politielichtkranten aan de invalswegen van onze gemeente met de boodschap: “Iets verdacht gezien? Bel 101.”

We verwelkomen het initiatief van deze lichtkranten aan onze invalswegen en pleiten voor meer actie. Deze problematiek aanpakken is geen sinecure. Maar desondanks stellen wij u graag enkele concrete en bewezen maatregelen voor:

Camera’s met nummerplaatdetectie aan de invalswegen

Extra steun vanuit de gemeente om uw woning te beveiligen tegen inbraak

Extra coördinatie vanuit de gemeente en politiezone voor diefstalpreventie

Is elke maatregelen waterdicht? Nee. Maar deze maatregelen zijn concreet, efficiënt en verhogen de pakkans van inbrekers. Daarom pleit de N-VA om deze voorstellen zo snel mogelijk in gebruik te nemen. N-VA Wingene-Zwevezele gaat voor een veilige gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is