Gemeenteraad: N-VA gaat voor pop-up zomerterras

Op 25 februari 2019, over deze onderwerpen: Gezin, Lokale economie, Horeca

N-VA Wingene-Zwevezele gaat voor een pop-up zomerterras in de gemeente. In hun verkiezingsprogramma van 2018 stelde N-VA een pop-up zomerterras voor en diende daarom een voorstel in voor de gemeenteraad van 25 februari. “N-VA gaat voor een bruisende gemeente met veel vrijetijdsmogelijkheden. Binnen een half jaar is de zomer terug in het land. Verschillende buurgemeentes hebben reeds zulke zomerterrassen en dat blijkt een succesformule te zijn. Wij gaan voluit voor zo’n trekpleister in eigen gemeente”, zegt N-VA-fractieleider Pieter-Jan Verhoye.

De laatste jaren zijn pop-upzomerbars een ware succesformule in Vlaanderen. Het is telkens iets nieuws, haalt veel volk over de vloer, zorgt ervoor dat de jeugd ook dicht bij huis uitgaat en laat de gemeente bruisen. Buurgemeentes Beernem, Ardooie-Koolskamp en Tielt hebben reeds enkele jaren pop-up zomerbars/terrassen op hun grondgebied (Tree Love, Apéro Château). “Beeld je even in: je zit in een comfortabele ligzetel op het feeëriek verlicht terras aan het koetshuis in het Kasteelpark van Zwevezele met een lekker cocktail in de hand. Zo’n formule kan alleen maar volk lokken, zowel van binnen als buiten de gemeente”, meent Pieter-Jan Verhoye. N-VA wil zo’n trekpleisters in eigen gemeente. N-VA diende daarom een voorstel in voor de gemeenteraad van 25 februari zodat er een wettelijk kader wordt geschept voor de nodige gunningen, voorwaarden en formaliteiten.

N-VA wil er wel voor zorgen dat deze zomerterrassen familievriendelijk zijn en geen overlast veroorzaken. De fractie denkt ook aan lokale horeca en ijveren voor een 1+1=3 verhaal. Daarom denkt N-VA aan afgelijnde openings- en sluitingsuren. Zo trekken de zomerterrassen volk naar onze dorpskernen en hebben ze de optie om voor en na de openingsuren van de zomerterrassen de bestaande, lokale horeca op te zoeken.

Update: ter stemming gebracht. CD&V lichtte toe dat ze dit concept niet willen faciliteren of aantrekken naar onze gemeente uit vrees voor overlast. Uitkomst: N-VA voor, CD&V tegen, BB voor

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is