Kruispunt Hille zorgt voor meer hinder

Op 3 november 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersveiligheid

De heraanleg van het kruispunt Hille was een uitgelezen kans om het zwaar vervoer uit de dorpskom van Zwevezele te weren en een vlotte verkeersstroom te creëren. Het tegendeel werd nu gerealiseerd want de heraanleg veroorzaakt meer hinder dan voorheen. Op deze plaats is er voldoende ruimte om een rotonde aan te leggen met nog genoeg plaats voor bushalte en parkeerplaatsen. Zo zou de veiligheid van het centrum en de scholen worden versterkt.

Door het verleggen van de as van de rijbaan en het plaatsen van verkeerslichten is meer hinder ontstaan voor het zwaar vervoer, vooral komende uit de Heulstraat dat de richting Kortrijk op wil of naar de bedrijfsterreinen richting Wingene, Tielt of Beernem moet. Grote vrachtwagens verhinderen ongewild de vlotte doorgang van het verkeer richting Brugge-Kortrijk bij groen licht, omdat de strook om naar links af te slaan veel te kort is.

Een ruim rond punt had dit probleem kunnen verhelpen. Wanneer men zwaar vervoer richting A17 door de Heulstraat laat rijden kan het centrum van Zwevezele van het doorgaand verkeer ontlast worden terwijl vrachtvervoer en bijgevolg alle voertuigen vlotter hun weg kunnen vervolgen. De veiligheid in het centrum en rond de scholen zou er sterk mee vooruit gegaan zijn.

Zoals aangehaald in het vorig huis-aan-huisblad ijvert N-VA Wingene-Zwevezele voor meer inspraak van de burger bij deze projecten en een gezonde dosis boerenverstand.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is