Minister Weyts investeert € 193.727 in Zwevezeelse scholen

Op 30 augustus 2021, over deze onderwerpen: Gezin, Jeugd

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 193.727 in Zwevezeelse scholen. Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts nieuws voor vele Vlaamse schoolbesturen en hun duizenden leerlingen. Meer dan 130 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen zullen met € 20 miljoen het scholenpatrimonium kunnen renoveren en vernieuwen.

 

 

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Wingene-Zwevezele ten goede. “Dat is goed nieuws voor onze gemeente. Corona leert ons dat dat goeie infrastructuur broodnodig is om ons onderwijs vorm te geven. Op deze manier investeren we in de toekomst van onze kinderen”, zegt gemeente-, OCMW-, en BCSD-raadslid Marie-Christine Van Den Driessche (N-VA).

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 193.727 in de scholen van scholengemeenschap Driespan (De Vlieger, De Regenboog en De Horizon). Concreet gaat het om budget voor de vernieuwing van de speelplaatsen. “Als lokale afdeling zijn we verheugd met deze subsidies van de Vlaamse Regering. Op deze manier zetten we in op de vernieuwing en modernisering van ons lokaal schoolpatrimonium in het belang van alle leerlingen en leerkrachten”, zegt voorzitter van N-VA Wingene-Zwevezele Gilbert Laforce.

“Niet enkel de boekentassen staan klaar om met goede moed aan het nieuwe schooljaar te starten”, zegt Weyts. “Er staan ook heel wat bouwprojecten in de steigers om onze leerlingen meer leerruimte te bieden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is