N-VA pleit voor extra camera's

Op 3 oktober 2019, over deze onderwerpen: Veiligheid

N-VA pleitte op de voorbije gemeenteraad voor extra verplaatsbare/mobiele camera’s om fietsdiefstallen en overlast tegen te gaan. In de gemeente wordt er momenteel met één verplaatsbare camera gewerkt die telkens een aantal weken op één van de zeven locaties wordt geplaatst. “We merken echter dat het probleem zich verschuift. Eenmaal de camera wordt verplaatst van de ene naar de andere locatie, dan zouden er fietsdiefstallen gebeuren bij de vorige locatie”, zegt fractieleider Pieter-Jan.

Uit het antwoord van de burgemeester bleek dat er in de periode van 1 juli tot 26 september reeds acht fietsdiefstallen zijn gepleegd in de gemeente. Momenteel vindt het gemeentebestuur het niet opportuun om extra camera’s aan te schaffen. “We blijven de situatie verder opvolgen. Als het probleem zich verder manifesteert, nemen we terug actie op de gemeenteraad”, besluit Verhoye.

 

UPDATE: in het meerjarenplan/begroting (gemeenteraad december 2019) wordt er 8 500 euro uitgetrokken voor een extra camera. Een stap in de goeie richting, we blijven deze problematiek verder opvolgen.

UPDATE 2: Op 21/02/2020 heeft de gemeente aangekondigd dat ze een tweede camera aankopen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is