N-VA schenkt 573 euro aan MUG-heli

Op 28 januari 2020, over deze onderwerpen: Welzijn
Een delegatie van het afdelingsbestuur overhandigt de symbolische enveloppe aan een piloot-vrijwilliger van de MUG-heli

N-VA Wingene-Zwevezele heeft tijdens De Warmste Week van Studio Brussel 573 euro opgehaald door chocoladerepen te verkopen op de markten van Wingene en Zwevezele. Dat bedrag hebben ze geschonken aan de MUG-helikopter van het Instituut Medische Dringende Hulpverlening (IMDH vzw) te Brugge. “De MUG-heli ligt ons na aan het hart. Ook in onze gemeente heeft de heli al meerdere keren het verschil gemaakt. Daarom willen wij ook met deze actie ons steentje bijdragen om de heli in de lucht te houden”, zegt gemeenteraadslid Pieter-Jan Verhoye.

Tijdens een bezoek aan de MUG-helikopter in Brugge heeft een delegatie van het afdelingsbestuur van N-VA Wingene-Zwevezele de symbolische enveloppe overhandigd aan het IMDH. Daarnaast kregen ze ook een rondleiding en uitleg bij de helikopter. “Ondanks de snelle reactietijd van MUG-ambulances, is onze West-Vlaamse MUG-heli van onschatbare waarde en heeft ze ook tijdens de voorbije weken verschillende interventies gedaan in onze gemeente. Dat toont nogmaals het belang aan van de helikopter”, aldus gemeenteraadslid Marie-Christine Vandendriessche.

Het Instituut Medische Dringende Hulpverlening (IMDH vzw) moet ieder jaar zoeken om de financiering voor de helikopter rond te krijgen. De financiering gebeurt door een bijdrage van de provincie West-Vlaanderen, gemeentes uit West-Vlaanderen en een tiental Oost-Vlaamse gemeenten. Daarnaast moet er ook beroep worden gedaan op zowel grote als kleine sponsor om het jaarlijks budget sluitend te krijgen.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is