N-VA wil camera’s nummerplaatherkenning

Op 17 mei 2017, over deze onderwerpen: Veiligheid

Naar aanleiding van het proces van de Albanese inbrekersbende voor de rechtbank van Veurne, pleit N-VA Wingene-Zwevezele nogmaals voor ANPR-camera’s aan de invalswegen van de gemeente op eigen grondgebied. De zeskoppige bende werd gevat doordat een ANPR-camera van politiezone Het Houtsche (Oostkamp, Beernem, Zedelgem) één van hun voertuigen registreerde na een reeks inbraken in Oostkamp. N-VA Wingene-Zwevezele ijvert al lang voor deze camera’s in de gemeente “De dievenbende heeft ook inbraken gepleegd in onze gemeente. Als die camera’s in onze buurgemeenten hun nut bewijzen, waarom plaatsen we er dan niet aan onze invalswegen?”, zegt ondervoorzitter Pieter-Jan Verhoye.

De inbrekers worden verdacht van 78 inbraken en 48 pogingen tot inbraak. De bende verbleef in Schaarbeek maar pleegde de inbraken in de West-Vlaamse gemeentes Wingene, Tielt, Ruiselede, Pittem, Tielt, Oostkamp, Beernem, Aalter, Nevele en Houthulst. De bal kwam aan het rollen toen een ANPR-camera in Oostkamp een verdachte Ford Focus signaleerde. De bende bleek met gehuurde auto’s te werk te gaan. De politie zette hun onderzoek voort door het aftappen van telefoons en het analyseren van de ingebouwde track & trace-systemen van de huurauto’s. De politie kon een inbreker op heterdaad betrappen in Houthulst, nadat die zijn been had gebroken tijdens zijn vlucht na een inbraak.

N-VA Wingene-Zwevezele pleit al een hele tijd voor camera's met nummerplaatherkenning. In één van onze laatste huis-aan-huisbladen kwam dit uitgebreid aan bod met het artikel N-VA wil betere bescherming tegen inbraak

Tijdens onze huis-aan-huisbezoeken in de voorbije paasperiode werd het helaas nogmaals pijnlijk duidelijk. We hebben een pak inwoners ontmoet die geconfronteerd werden met inbraak in huizen, bedrijven en camionetten (werkmateriaal).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is