N-VA wil wijziging Beernemstraat

Op 1 september 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersveiligheid

Sinds enkele weken zijn er fietssuggestiestroken in de Beernemstraat. Normaal zou een nieuwe veiligheidsmaatregel de verkeersveiligheid moeten bevorderen. Het resultaat van deze maatregel is helaas verwarring, frustratie en onveiligheid. N-VA wil een wijziging van de verkeerssituatie in de Beernemstraat.

 

Na de invoering van de fietssuggestiestroken heerste er grote onduidelijkheid. Waar mogen de fietsers en auto’s nog rijden? Hoe zit het met de parkeerstroken? Is dit nu een zone dertig met voorrang van rechts of niet? Uit de gemeenteraad kwam dit antwoord: “De fietsers gebruiken bij voorkeur de fietssuggestiestroken maar mogen ook over de naastliggende vrije parkeerstroken rijden.” Het gemeentebestuur heeft steken laten vallen door niet op voorhand te communiceren en een gevoel van onveiligheid gecreëerd, sommige ouders zouden hun kinderen niet meer naar school laten fietsen.

 

Meerwaarde

Wat is de meerwaarde van deze operatie? Welk nut het een fietsstrook wanneer auto’s erover mogen rijden en parkeerstroken waar fietsers al dan niet mogen over rijden wanneer er auto’s geparkeerd staan? Het veranderd au fond niets de verkeersveiligheid in de Beernemstraat. Enkel een wijziging van de verkeerssituatie kan de veiligheid bevorderen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is