Nieuwe werken voor betere drinkwaterkwaliteit

Op 1 juni 2016, over deze onderwerpen: Wonen

De Watergroep investeerde de afgelopen vijf jaar reeds meer dan 4.2 miljoen euro om de problemen met de drinkwaterkwaliteit in Wingene te verhelpen. Ook de komende maanden staan er nog werken op til. Dankzij de parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens aan minister Joke Schauvliege kregen we een stand van zaken. De problematiek ligt bij onze afdeling na aan het hart en we blijven dit dossier in de gemeenteraad en via de partij op Vlaams niveau behartigen.

Reeds enkele jaren zijn er problemen met de drinkwatervoorziening in Wingene. “Op sommige momenten is het water eerder bruin, wat soms al voor schade aan toestellen zorgde. De oorzaak hiervan zijn de gietijzeren leidingen. Sinds 2013 ontving De Watergroep 14 formele klachten hierover, waarvan 4 vorig jaar nog”, zo weet Bert Maertens.  

De Vlaamse overheid investeerde de afgelopen vijf jaar meer dan 4.2 miljoen euro om deze problemen uit de wereld te helpen. Er werd een programma opgesteld om de gietijzeren leidingen te vervangen.

Momenteel zijn er werken aan de gang in de Galgenstraat-Kaplotestraat-Zandbergstraat. Dit gaat om een vernieuwing over een afstand van 1.025 meter (met 85 overkoppelingen en 450 meter ontdubbeling). In de Bedelfstraat-Rakestraat-Hoogweg vernieuwt men 2.440 meter (met ongeveer 70 overkoppelingen).

“Binnenkort starten de werken in de Beernemstraat: 670 meter aan gietijzeren waterleiding wordt er vervangen. De Watergroep voorziet voor de werken in de Beernemstraat zo’n 190.000 euro”, aldus Bert Maertens.

Onze voorzitter, Gilbert Laforce is verheugd: “We zijn er vanzelfsprekend mee opgezet dat de Vlaamse overheid zich blijft inspannen om de problemen met de drinkwaterkwaliteit in Wingene op te lossen.” We verwachten dat het gemeentebestuur er alles aan doet om verschillende werken op elkaar af te stemmen en de hinder voor de Wingenaar zo veel mogelijk te beperken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is