Pieter-Jan Verhoye op Vlaamse lijst

Op 10 februari 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2019

N-VA Wingene-Zwevezele heeft een kandidaat van eigen bodem op de lijst voor de parlementsverkiezingen in mei! Pieter-Jan staat als vijfde opvolger op de lijst voor het Vlaams Parlement. Met Pieter-Jan hebben de Wingenaren en Zwevezelenaren een kandidaat die hun belangen in Brussel verdedigt.

 

Met zijn Vlaamse kandidatuur wil Pieter-Jan het opnemen voor West-Vlaanderen: “Ik smijt mij volledig voor de West-Vlaming en ga naar de verkiezingen met drie thema’s: landbouw, vrije tijd en de hardwerkende West-Vlaming in Vlaanderen en in de wereld.” Als boerenzoon heeft Pieter-Jan een warm hart voor landbouwers. Zowel in Brussel als lokaal behartigt hij de belangen van de boeren en de agrovoedingssector. In Brussel vormt hij vaak een tandem met Rita Gantois (Kamerlid en boerin) die onlangs haar wetsvoorstel tegen oneerlijke handelspraktijken tegen grotere spelers heeft binnengehaald).

Lokaal zet Pieter-Jan in op de korte keten en stelde onlangs de oprichting van een boerenmarkt in Wingene-Zwevezele voor. Als fervent sporter, muziekliefhebber en ex-bestuurslid KLJ wil Pieter-Jan zorgen voor meer vrijetijdsmogelijkheden. Specifiek denkt hij aan het verder investeren in culturele infrastructuur, sportinfrastructuur en het verder versterken van jeugdverenigingen, jeugdhuizen –en lokalen. Tenslotte wil hij dat de hardwerkende West-Vlaming er op vooruitgaat en netto nog meer overhoudt. Als parlementair medewerker van Kamerlid Capoen volgt hij Buitenlandse Zaken en Handel (met focus op China). “Vlaanderen is gebouwd op commerce, we moeten ervoor zorgen dat onze handelsnatie  zoveel mogelijk kan produceren en exporteren op een internationaal gelijk speelveld. Zo gaan we allemaal, van de arbeider tot de CEO, erop vooruit”, besluit Pieter-Jan

Over

Pieter-Jan is de kopman van de N-VA-ploeg in Wingene-Zwevezele. Samen met de bestuursploeg stampte hij voor de eerste keer een N-VA-lijst uit de grond en ging N-VA van 0 naar 13 % in onze gemeente. Als fractieleider in de gemeenteraad heeft hij reeds een vliegende start gemaakt door een pak voorstellen te lanceren in de gemeenteraad (European Disability Card, AED-defibrillatoren, vreemdelingentaks, boerenmarkt, zomerterras Kasteelpark Zwevezele, enz). Daarnaast heeft hij een luisterend oor voor de bezorgdheden van inwoners en behartigt hij die door middel van een resem mondelinge en schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur (ongevallen vrachtwagens Ruiseledesteenweg, laaghangende takken Peerstalstraat-Kraaiveldstraat, werken Beernemsteenweg en Sint-Jan, Antenne Zwevezele, inbraken Vorsevijvers, enz).

Tijdens zijn studies journalistiek en politicologie werd hij gebeten door de politieke microbe. Sinds 2015 werkt hij fulltime voor de partij als parlementair medewerker van volksvertegenwoordiger Dr. An Capoen uit Brugge. Daardoor heeft hij reeds een stevige politieke bagage en is er ook een directe link met Brussel voor lokale dossiers. Pieter-Jan is ook een fervent sporter en muziekliefhebber. Met twee zwarte gordels in de Chinese gevechtssport kungfu kan hij zijn mannetje staan. Een muziekfestival staat jaarlijks op de agenda en Pieter-Jan durft af & toe zelf de micro vast te nemen. Daarnaast is hij ook (ex-bestuurs)lid van KLJ Wingene & ex-bestuurslid van De Wingense Cobra (kungfu).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is