Verduidelijking ANPR

Op 6 juni 2017, over deze onderwerpen: Veiligheid

In nasleep van de communicatie over de ANPR’s, hebben we gemerkt dat er enkele onduidelijkheden/misverstanden zijn ontstaan. Daarom bieden we u graag enkele verduidelijkingen aan:

N-VA Wingene-Zwevezele was uiteraard op de hoogte van de ANPR aan de E40 in Beernem (zitting 26/05/2014) en de investeringen ter waarde van 260.000 in kader van politiezone regio Tielt (berichtgeving Weekbode sep 2015, zitting politieraad 28 oktober 2015 en Wingense info oktober-december 2016). De zes ANPR’s in politiezone Tielt zijn geplaatst in de Ruiseledesteenweg (Tielt), Deinsesteenweg (Tielt), Brugsesteenweg (Pittem), Afrit E403 richting Tielt (Ardooie) en Afrit E403 (Lichtervelde). En uiteraard moeten ANPR’s kaderen in een groter beleidskader van de politiezone en het West-Vlaamse cameraschild.

Omdat ANPR-camera’s succes boeken en omdat in najaar 2016 een tweede fase van inplanting aangekondigd werd, heeft N-VA Wingene-Zwevezele terug in mei 2017 gepleit voor ANPR-camera’s aan de invalswegen van onze gemeente. Welteverstaan op eigen grondgebied. Net omdat er nog blinde vlekken zijn in het cameraschild willen we de pakkans vergroten, sluiproutes uitschakelen en de mazen in het net dichten. De recente aankondiging van de toekomstige inplanting van een ANPR-camera op de N50 in Zwevezele (op eigen grondgebied) in de richting van Ruddervoorde past in ons discours en kunnen we enkel maar toejuichen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is