Visie van de voorzitter

Op 19 september 2020

R.I.P. BELGIË

Het is nu voor nagenoeg iedereen wel duidelijk dat België niet meer werkt. Bijna 500 dagen na de verkiezingen is er nog steeds geen zicht op een werkbare federale regering. Bij elke nieuwe poging tot formatie is er wel iemand die stokken in de wielen steekt.

De Vlaamse gedachte wordt zo veel mogelijk in de kiem gesmoord door de Franstaligen en de rechtmatige verzuchtingen van de Vlaamse kiezer worden opzij gezet. De wensen naar meer autonomie worden eenvoudigweg afgedaan als populistisch.

Het beheer van de coronacrisis  verloopt chaotisch door onze inefficiënte staatsstructuur.  Onduidelijke, zelfs verwarrende communicatie zorgt ervoor dat het draagvlak om de regels en aanbevelingen te volgen afbrokkelt. En het einde is nog niet in zicht. Weloverwogen steunmaatregelen zijn absoluut noodzakelijk maar toch moeten we de schuldenberg binnen redelijke perken houden om het voor de toekomstige generaties leefbaar te houden.

België is niet langer een democratie wanneer een minderheid niet met iedereen wil praten en toch zijn wil doordrukt. Sommige Franstalige partijen doen verwoede pogingen om ook N-VA in een soort cordon sanitaire te stoppen.

Indien alle partijen die de V van Vlaanderen in hun naam hebben staan en beweren Vlaanderen hoog in het vaandel te dragen, zich zouden ontdoen van oude verroeste denkpatronen, samenwerken voor meer autonomie en eensgezind streven naar een bestuur met minder postjes kunnen wij onze welvaart misschien behouden. Daarvoor zijn verantwoordelijke politici nodig maar ook kiezers die durven gaan voor een autonoom Vlaanderen. Ik hoop dat u daar als lezer ook toe behoort.

Gilbert Laforce
Voorzitter N-VA Wingene-Zwevezele

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is