Weyts verlengt deadline subsidieproject voor tennisclub Aquila Wingene

Op 19 mei 2020, over deze onderwerpen: Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts verlengt de deadline voor de realisatie van het project voor de indoorhal (overkapping) en padelterreinen van tennisclub Aquila met één jaar. “Ook sportend Vlaanderen heeft hard te lijden onder de coronacrisis”, zegt Weyts. “Vele infrastructuurprojecten in Vlaanderen hebben hierdoor ook vertraging opgelopen, maar zij zullen hun subsidie behouden en krijgen één jaar uitstel om het geplande project te realiseren.”
 
Sinds vandaag heeft de sportende Vlaming weer wat meer perspectief. We kunnen alle sporten in openlucht beoefenen. Trainingen of lessen in georganiseerd verband met maximum 20 personen zijn weer mogelijk. Tijdens deze groepsactiviteit duidt men wel één verantwoordelijke aan die erop toe ziet dat de nodige veiligheidsmaatregelen zoals social distancing, handhygiëne en de ontsmetting van sportmateriaal vóór en na de sportactiviteit wordt toegepast.
 
Deze gezondheidscrisis treft élke sector. Zo ook liggen de werken van verschillende sportinfrastructuurprojecten in Vlaanderen nu al weken stil. “Om tegemoet te komen aan deze onvoorziene omstandigheden, zullen deze projecten hun subsidie niet verliezen en krijgen ze één jaar uitstel om gerealiseerd te worden”, zegt N-VA voorzitter Gilbert Laforce van Wingene-Zwevezele. “Bijgevolg komt ook de verdere realisatie van het lopende sportinfrastructuurproject van tennisclub Aquila niet in het gedrang en zal de projectindiener zijn subsidie kunnen behouden. De padelterreinen zijn inmiddels gerealiseerd, normaal zullen later dit jaar de overkappingen boven de vier bestaande tennisterreinen worden gebouwd”, besluit Laforce.
 
“We hopen hiermee elkeen een positief perspectief te bieden”, zegt minister Weyts. “In een volgende versoepelingsfase trachten we zaalsporten of de toegang tot fitnesscentra weer mogelijk te maken”, besluit Weyts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is